Programma & Nieuws
Beter Toffer Heftiger
Scouting BTH
Nieuws:
Like ons ook op
Zaterdag
Kampen (voorlopige data):
Welpen:
Weekendkamp: 13-15 mei
Zomerkamp: 14-17 juli
Orca's:
Zomerkamp: 10-15 juli
Zeeverkenners:
Weekendkamp: ?
Zomerkamp: eerste 10 dagen van de zomervakantie
Klik op de onderstaande link om te kijken wat voor scoutingactiviteiten er verder nog zijn. https://www.scouting.nl/evenementen
Vletten weer terug
Vletten weer terug
19/03/2016
Dankzij Van der Ende Steel Protectors Group uit Barendrecht liggen onze vletten er weer super netjes bij.. Daar gaan we dit vaarseizoen weer veel plezier mee beleven.
Informatie avond Orca's
Informatie avond Orca's
05/01/2016
Vanaf 16 april start onze nieuwe speltak de Orca's. Deze speltak wordt opgericht voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar.
De Orca's combineren het programma van de Welpen en de Zeeverkenners. Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens de informatie avond. Binnenkort vindt u ook meer informatie over de Orca's op deze website.

ALS actie GROOT succes
ALS actie GROOT succes
03/01/2015
Met de oliebollenactie voor stichting ALS hebben de Welpen ruim 1.000,- Euro opgehaald. Er zijn meer dan 1.500 oliebollen gebakken. Allen die onze actie gesteund hebben, ontzettend bedankt!
Oliebollenactie ALS
Oliebollenactie ALS
11/12/2014
Om onze welpen wat te helpen met het vullen van de pot voor de Ice Bucket Challenge, heeft de welpenleiding een nieuwe actie bedacht.
Wij gaan op 27 december oliebollen bakken en bezorgen deze bij u thuis. De volledig opbrengst gaat naar Stichting ALS via de FLEVONICE Weissensee schaatstoertocht van Wendy Tijssen-van Krieken (de zus van Baloe).
Oliebollen worden verkocht per zakje met 6 stuks. U kunt kiezen uit oliebollen met of zonder rozijnen.
Kosten? Slechts 5 euro per zakje.
Bestellen? Stuur een mailtje naar basthart.welpen@gmail.com met de volgende gegevens:
Naam:                                    
Adres:                                    
Aantal zakjes oliebollen:          
Aantal zakjes krentebollen:      
Telefoonnummer:                    

Wij zullen zaterdagmiddag 27 december de oliebollen bezorgen. Wij verzoeken u om contant en gepast te betalen.

Sinterklaas
Sinterklaas
29/11/2014
Vandaag hebben wij weer met de hele groep Sinterklaas gevierd en ook dit jaar heeft de Sint ons weer blij gemaakt met een bezoek. Voor dat het heerlijk avondje was gekomen zijn we met zijn allen naar de Maeslantkering geweest. Dit was erg leuk en leerzaam.
Open dag en Ice Bucket Challenge ALS
Open dag en Ice Bucket Challenge ALS
08/09/2014
De open dag was weer erg geslaagd met mooi weer en leuke spelletjes. Ouders, vrienden, nieuwschierige kinderen en oud leden hebben van een dagje scouting kunnen genieten. Met als mooie afsluiter een goed verzorgde barbeque voor (oud)-leden.

De welpen zijn ook hun actie om geld op te halen voor Stichting ALS gestart. Als de welpen €500,- bij elkaar verzameld hebben, mogen ze de leiding natgooien met Ice water. Hopelijk is het geld snel bij elkaar, want in december is een Ice Bucket Challenge wel heel koud.

Sint Joris
Sint Joris
12/04/2014
12 april hebben we weer met de groep een leuke Sint Joris opkomst gehad. We zijn begonnen in de binnenstad van Brielle met een vossejacht en 's avonds op ons welbekende fort weer kampvuur met herhaling van de belofte. Al met al weer een geslaagde dag. En wat hebben we toch een mooie grote groep (zie de foto).
Koninklijke onderscheiding Arjen van Krieken
Koninklijke onderscheiding Arjen van Krieken
28/09/2013
Brielle- Zaterdag 28 september 2013 is de heer A. van Krieken (1967) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van Krieken is sinds 1987 met name op het gebied van scouting actief geweest als vrijwilliger. Ter gelegenheid van zijn afscheid als akela van de scoutinggroep Bas ’t Hart heeft burgemeester Betty van Viegen de koninklijke onderscheiding ’s middags uitgereikt bij Fort Penserdijk.

Een overzicht: 1987–1995 leider van de zeeverkenners van de scoutinggroep Bas ’t Hart; 1996–2007 voorzitter van de scoutinggroep Bas ’t Hart; 1997–1998 programmacoördinator van het Nationaal Waterkamp van Scouting Nederland; 1997–2001 secretaris van Scouting Regio Maasdelta; 1997–heden regiocoördinator van de Jantje Beton Collecte voor de gemeente Brielle; 2000 promotiecoördinator van het stafbureau van de Nationale Jamboree; 2000–2005 lid van het regiobestuur van Maasdelta van Scouting Nederland; 2000–heden (team)leider van de welpen speltak van de scoutinggroep Bas ’t Hart; 2010–2012 schrijver van een boek over Bas ’t Hart, de laatste schipper van de Brielse Reddingsmaatschappij van 1873–1917.

Zomerkampen
31/08/2013
De welpen en zeeverkenners zijn weer terug van kamp. De kinderen hebben het weer geweldig naar hun zin gehad en de leiding ook.
De welpen zijn naar het ZVC geweest waar ze bij aankomst een verdrietige circusdirecteur met zijn klunzige clowns aan troffen. Alle dieren en goede artiesten waren weggelopen en de kaartjes voor de circusvoorstelling aan het einde van de week waren allemaal al uitverkocht. Gelukkig hebben de welpen hun beste beentje voorgezet en het circus uit eindelijk toch gered.
De verkenners zijn naar de Westeinderplassen geweest. Het weer was geweldig, dus we zijn veel in het water geweest. Neptunus had het druk dit kamp, want er waren maar liefst 11 kinderen die nog gedoopt moesten worden.
De wildevaart ging als laatste op kamp naar de Reeuwijkse plassen. Iedereen had een eigen dag die hij/zij mocht volplannen. Het weer was ook deze week goed, dus ze hebben ook veel plezier in en op het water gehad. Uiteraard hebben ze ook de kroegen van Gouda onveilig gemaakt.

12-uurs zeiltocht
15/06/2013
Afgelopen nacht heeft de 12 Uurs Zeiltocht van Admiraliteit no. 14 weer plaats gevonden. De tocht duurde, traditiegetrouw, van 22.00 uur tot 10.00 uur.
Ondanks dat er weinig wind stond en de tocht eindigde met regen hebben we het toch weer erg naar ons zin gehad.
De wildevaart heeft een prijs in de wacht gesleept voor de huiskamervragen.

Scouting loterij
Scouting loterij
20/05/2013
Vanaf 25 mei tot 29 juni verkopen wij weer scoutingloten. Per lot betaald u €2,50. Er zijn mooie prijzen te winnen en bovendien is het grootste deel van de opbrengst bestemd voor de groep.
Op 10 december 2013 is de trekkingsuitslag bekend.

Boek Schipper Bas 't Hart
Boek Schipper Bas 't Hart
15/04/2013
Onze scoutinggroep is in 1962 naar schipper Bas ’t Hart vernoemd. Dit als eerbetoon aan al die Brielse zeelieden die ooit hun leven waagden om schipbreukelingen te redden. Ter ere van ons 50-jarig verenigingsjubileum is schipper Bas ’t Hart nog eens in het zonnetje gezet met een eigen boek.

Schipper Bas ’t  Hart (1851-1922) was de laatste schipper van de Brielse reddingboot Rotterdamsch Welvaren. Het reddingstation Brielle werd in 1917 opgeheven. De Brielse bevolking droeg de bemanningsleden van de reddingboot destijds op handen. Zij waren de helden van Brielle vanwege hun moedige inzet voor hen die op zee in nood verkeerden.

Ons boek over schipper Bas ’t Hart heeft een A5-formaat, telt 68 pagina's gevuld met tekst en beeldmateriaal (35 afbeeldingen) en kost € 12,50 per exemplaar. Wilt u het boek per post ontvangen, dan kan dit maar kost dit € 2,50 extra aan verzendkosten.

Download hier het bestelformulier.

Baden Poweldag Welpen - sportinstuif
Baden Poweldag Welpen - sportinstuif
09/02/2013
Ruim 260 scouts uit de regio zijn 2013 heel sportief begonnen. In sporthal Dorpstienden van Ouddorp kwamen de kinderen, allen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar, samen voor een sportinstuif. Onder hen ook de welpen van Scoutinggroep Bas ’t Hart uit Brielle. De kinderen lieten zich een hele middag van hun sportieve kant zien. Voor de welpen stonden tien uitdagende sporttoestellen klaar. En bij elk toestel wachtte hen een opdracht. Zo maakten de welpen een vogelnestje in de ringen, beklommen zij het wandrek en probeerden zij zo hoog mogelijk in de touwen te klimmen. Zoals turners het ook doen probeerden de kinderen tevens over de bok en de springkast te komen. En op de mat werden de koprol, de handstand en de radslag beoefend. Ook werden technieken van zaalsporten geoefend, zoals de vrije worp bij basketbal en het penaltyschieten van het zaalvoetbal. Al met al een zeer geslaagde sportinstuif voor de welpen.

Welpen inzamelactie beter onderwijs Malawi
Welpen inzamelactie beter onderwijs Malawi
02/02/2013
De welpen van Scoutinggroep Bas ’t Hart uit Brielle zetten zich in voor beter onderwijs in de Republiek Malawi. Dit is een land in Afrika wat grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. Malawi is een van de armste landen ter wereld. En het opleidingsniveau is hier zeer laag. Een van de leidsters van de welpen gaat binnenkort enkele weken naar Malawi. Zij zal daar helpen het lokale onderwijs te verbeteren. Overal in Nederland wordt nu geld ingezameld om schoolmaterialen aan te schaffen, die in Malawi nodig zijn om het basisonderwijs te vernieuwen. Omdat de welpen graag hun steentje bijdragen aan de toekomst van hun leeftijdsgenoten in Malawi, gaan zij karweitjes uitvoeren. De kinderen komen bij vrienden, buren, familie, et cetera een karweitje doen in ruil voor 2 euro. Bijvoorbeeld: stoep of balkon vegen, afwassen, stofzuigen, planten water geven of de vuilnis buiten zetten. De opbrengst gaat helemaal naar dit goede doel. En zoals gebruikelijk bij de scouting kunnen de welpen met hun inzet ook een insigne verdienen. Dat insigne draagt het beeldmerk ‘SCOUTS Creating a Better World’. Met dit insigne laten de kinderen zien dat ze iets over hebben voor een ander. Doet u ook mee? De welpen van Bas ’t Hart doen graag een beroep op u.

Nieuwe leiding zeeverkenners
29/12/2012
De welpen moeten helaas een geliefd medeleiding missen, maar het verkennerleidingteam is erg blij, want Kees Breukhoven is sinds 29 december j.l. overgestapt naar het verkennersleidingteam. Veel succes en plezier Kees!
Programma:
Foto's activiteiten: