Welkom bij de Wilde Vaart van Bas 't Hart

De Wilde Vaart (WV) is de speltak voor jongens en meisjes van 16 tot en met 18 jaar. Volgens Scouting Nederland zijn we explorers, maar we voelen ons nog steeds Wilde Vaart. Deze speltak ligt in het verlengde van de Zeeverkenners. Het programma speelt zich voornamelijk af op en rond het water. Het grote verschil tussen de zeeverkenners en de wilde vaart zit in de manier waarop het programma wordt samengesteld. Bij de wilde vaart bepalen de jeugdleden zelf het programma en hebben de verantwoordelijkheid hierover. Verder helpt de Wilde Vaart bij het organiseren van grotere groepsopkomsten. Omdat dit nogal een overgang is ten opzichte van de Zeeverkenners, worden ze hierin begeleid door hun begeleiding.

Op deze manier leren de leden door vallen en opstaan zelfstandig een programma te maken. Zij kunnen deze kennis gebruiken later als ze leiding willen worden of wanneer ze doorstromen naar de Loodsen. Ook worden de leden aangesproken op hun verantwoordelijkheid een leuk programma te bedenken voor zichzelf en voor de andere leden. Want leuk is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van het programma. Naast het "gewone" programma zijn er ook verschillende bijzondere opkomsten, zoals de jaarlijkse stadshike, bbq's en wedstrijden op regionaal en landelijk niveau.

Een van de hoogtepunten van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. Hierin komen alle facetten van de Wilde Vaart bij elkaar. Het programma en de locatie worden met elkaar beslist en opgezet door de Wildevaart zelf. Gedurende het kamp worden alle middelen die de Wilde Vaart te beschikking heeft ingezet om zoveel mogelijk te genieten van het kamp, het terrein en de omgeving. Ook tijdens kamp, wordt er gezocht (en gevonden) naar de ultieme balans tussen ontspanning, inspanningen en lol.

Stuur gerust een e-mail naar wv@basthart.nl als je het leuk vind om een keertje te komen kijken!

De begeleiding van de Wilde Vaart zijn:

Jeroen Deur
Jort Bakker
Kim van Vliet
Ben Breukhoven


ALLE SPELTAKKEN
VOLG ONS