Welkom bij de Zeeverkenners van Bas 't Hart!

Bij onze speltak zijn jongens en meisjes met de leeftijd tussen de 12 en 16 jaar elke zaterdag bezig met activiteiten op en rondom het water.
Tijdens de opkomsten doen we altijd leuke en spannende activiteiten met onze boten (lelievletten genoemd). Lelievletten zijn typische scoutingboten. Ze zijn gemaakt van staal en kunnen niet alleen gebruikt worden voor het zeilen, maar we roeien, wrikken en jagen ook met deze boten! Door deze constructie zijn de boten enorm geschikt om veilig en leuk het water te leren verkennen.

Af en toe moeten de wateractiviteiten gebalanceerd worden met activiteiten op het land. Denk hierbij aan kampvuren maken, hikes lopen en een tal van creatieve spelletjes. Dit gebeurt het meest gedurende de winterperiode, waarin we ook werken aan het onderhouden van de boten. We hechten als groep veel waarde aan ons materiaal en doen daarom elke winter hard ons best om alles er weer zo goed mogelijk uit te laten zien.

Leren zeilen!
Naast leuke en spannende activiteiten besteden we tijdens de opkomsten ook aandacht aan de zeilopleiding. Je leert hoe je op een verantwoorde manier met een boot omgaat in zowel de theorie als in de praktijk. Scouting biedt ruimte om in een veilige omgeving fouten te maken en hier van te leren. Op deze manier bouwen we aan een gevoel van zelfverantwoordelijkheid. Voor de oudere en ervaren zeeverkenners is er dan ook de mogelijkheid om kader te worden en de leiding te krijgen over je eigen boot... dat is pas uitdaging! Het kader bestaat uit een team van een bootsman of bootsvrouw die wordt bijgestaan door een kwartiersmeester. Samen dragen ze de verantwoording over hun boot en hebben hierbij de leiding over 2 tot 4 andere zeeverkenners
Lijkt het je leuk en/of ben je wel nieuwsgierig hoe het nu echt in z'n werk gaat. Kom dan gerust een keertje kijken. Het is wel prettig als je even laat weten of je komt via zeeverkenners@basthart.nl.

Opkomsten
Verder hebben we ieder jaar nog een aantal speciale opkomsten, denk hierbij aan:
-Minimaal 2x per jaar een weekendkamp;
-Een zomerkamp van 10 dagen;
-Sinterklaasopkomst, Sint Joris en nog andere speciale groepsbrede opkomsten;
-Wedstrijden zoals de Bernisse- of Eilandencup; 12-uurs zeilrace; Roei-, Zeil- en Wrikwedstrijden.
-Jaarlijkse Jantje Beton collecte waarbij we geld ophalen voor zowel dit goede doel als onze eigen speltak om hiermee nog meer leuks te faciliteren.

Lijkt het je leuk en/of ben je wel nieuwsgierig hoe het nu echt in z'n werk gaat? Kom dan gerust een keertje kijken. Het is wel prettig als je even laat weten of je komt via zeeverkenners@basthart.nl.

Onze opkomsten zijn elke zaterdag van 13.00 uur tot 16.30 uur in de winterperiode (boten uit het water) en in de zomerperiode (boten in het water) gaan we door tot 17.00 uur.

Het leidingteam bestaat uit:

Jerry van der Zande
Daan van Bennekom
ALLE SPELTAKKEN
VOLG ONS